Med rosiga kinder!

Har precis varit ute på prommenad, satt och läste igenom all reklam innan vid middagen och såg att det var billiga saker på ett företag, som konkurrerar till den kedjan jag arbetar i, så jag prommenerade dit. Tro nu inte att det var en lång väg jag fick gå men jag fick ändå rosor om kinden och andan i halsen. Men vilka fynd jag gjorde, det var nästan värt att bli lite varm i kläderna. Som ni nog förstått tyckte jag det var billigt så billigt att jag tänker dela med mig av något så privat som vad jag faktiskt köpte. Gissa vad kalaset gick på så kan ni vinna en liten sak. Ditt resultat får du lägga som kommentar innan lördag. Lycka till! 

Jag handlade:
3 st Scan Falukorv lantkorv 800g/styck
2 förpackningar Findus torskfilé 400g/förpackning
Frusna blåbär 300g
Morötter 1,3 kg
Potatis 0,7 kg
1 förpackning (med 4*125 g) laxfile


Total summa: ??
Pappa du saknar verklighetsuppfattning om vad saker kostar så du får lägga på ett par tior på din gissning ;)

I helgen fick jag en ny kompis, det var Henrik som köpte en present till mig. Jag tror att 90% av Sveriges befolkning har sett Star Wars filmerna och känner igen den lilla krabaten. Så här ser han ut iaf, och så glad blev jag!



Hann inte kela med de gula labradorerna i helgen men när vi var inom Robert och Anita i söndags fick jag massa pussar av Rip som de passade. Försökte fotografera han när han såg som roligast ut, men han har energi som Balle-damp hade som valp så det blev bara ett kort där han var stilla.



Han är ju ganska söt, lätt med på listan över mina favvohundar! Men alla vet ju vem som ohotad innehar första platsen.



Nu när alla andra sitter som klistrade framför kanal 3 och Hollywood Fruar ska jag och mitt sunda förnuft läsa Veckans Affärer. Har två nya nummer jag inte hunnit läsa!

Det var allt för denna gång, gott folk! På återseende!


Tuttar, tuttar tuttar överallt


Ja det handlar ofta om tuttar, bröst, brön eller vad du nu vill kalla det. Men jag tycker det är fascinerande. Alltså ja, det lät kanske lite konstigt men i alla fall. Läste att man fick mindre bröst av kaffe och då måste jag säga att det gäller nog inte Zoegas. För titta på min familj, där är ju resurser om man säger så. Tilläggas bör att jag dricker minst kaffe av alla och ändå har jag minst resurser. Hmmm? Ja kanske inte så viktigt ämne, men jag väljer mellan att skriva på bloggen eller att bearbeta 4 engelska vetenskapliga artiklar om reklam på internet! Valet är lätt, jag väljer det lättaste! Vad det är förstår ni nog! Usch jag är verkligen en allaveckodags läsare! Idag har inte flitigthetslampan lyst alls! Men nu ska jag samla kraft ända ner i från tårna och ta tag i det hela.

Det var allt för denna gång, gott folk. På återseende!


Nu tog han i ordentligt!

Henke köpte malet kött igår för att göra ett stor kok på köttfärssås. Men han erkände sen att 2 kg kött var kanske lite väl mycket. Det fick ju knappt plats på stekjärnen. Hinner inte skriva mer pastan är snart klar. Mat! Magen hungrig!



På återseende, gott folk!


Där slog jag huvudet på spiken!


Var inne på min kära mors blogg, där hon länkade till wikipedias text om veckodagen måndag. Hittade följande information där:

Måndagsläsare kallas den student som hela tiden säger sig ska börja plugga nästa måndag!

Så nu vet jag hur jag ska definiera mig om någon frågar, jag är en måndagsläsare, faktiskt ganska ofta en tisdag och onsdagsläsare också. Det händer nog att jag är torsdagsläsare och även fredagsläsare med. Men om helgerna då är jag ingen läsare, jo kanske en tidningsläsare.

För er som blev nyfikna på min mammas blogg så finns hon och hennes inlägg om måndagar på  http://dododa.bloggagratis.se/2009/09/21/2006947-sa-var-det-mandag/

På återseende, gott folk!


Pannkakas söndag

I förmiddags gjorde jag något som jag inte gjort på väldigt länge, jag grädda pannkakor. Men man var ju lite ringrostig, det blev inte den godaste omgången jag gjort. Men de slank ner och mätt blev man. När vi satt och åt så sa Henrik: Det enda som saknas nu är din mormors jordgubbssylt! Det säger en hel del, den godaste jordgubbssylten som finns kommer från de gamla i Nybygget.


Pannkakorna i fullfärd att bli gräddade, den ena blev dock lite prickig vet inte varför. Men jag tyckte den blev söt.

Hade bara precis hunnit sätta mig vid datorn för att plugga, flitigt som man är, när Robert och Anita ringde och sa att de stod på parkeringen utanför. Det visar sig att vi fick oväntat besök, men vi kör inte med Gevalia som man gör i reklamen utan vi dricker Zoegas. Men eftersom vi hade kaffe men ingen kaffekokare fick Henrik och Robert  åka och köpa kaffekokare. Men nu har vi kaffekokare i alla fall!

Snart ska vi iväg till skolan, på en söndag tänker ni. Ja, jag måste plugga och Henrik ska träffa gruppen och förbereda sin presentation de ska hålla på Office i veckan. För er som missat det så vann de ju tävlinge och resan till New York. VD:n för Proffice var även så nöjd med deras lösning att de ska få presentera den för företaget. Spännande säger jag, nervöst säger Henrik.

Nedan följer lite bilder som jag inte fått tummen ur att ladda upp innan. Först ut är det vinnande laget.


Här blir de intervjuade om hur det kändes att vinna, jag lovar de var mycket gladare än vad de ser ut att vara just på denna bilden. Troligtvis är de lite tagna och chockade efter att just fått beskedet och ska smälta det en stund.

Gardinerna jag fyndade till Henriks kök ser ut så här. Märk väl att det dessutom finns krukväxter. inte illa pinkat, tycker jag i alla fall!




Sen skröt jag ju för ett tag sen om att buxbommen blivit planterad. För er som inte trodde mig så finns här bild bevis. På stenplattan är det tänkt att det ska bli en liten sittplats. På sommaren så är där skön kvällssol. På vänster sida är tanken att det ska bli en grönrabatt med fokus på olika sorters blad. Här är tanken att det ska bli funkior, gräs och ormbunkar. Vår lilla gröna oas helt enkelt.



Det var allt för denna gången, gott folk. På återseende!


Min man har inte tid med mig...

Jag hade ju sett fram emot den här tiden väldigt mycket, för jag tänkte äntligen ska jag och Henrik få lite mer tid för varandra när jag inte jobbar så mycket. Två studenter borde ju ha tid att träffas, men ack nej.

Jag pluggar nästan hårdare än någonsin och Henrik är i skolan 8-16 och sen går han på extra lektionen eller räknar matte med sina klasskamrater. Flitigthetens lampa lyser stark medans vårt umgänge lyser med sin frånvaro. Igår kväll hade Henrik kvällen ledigt med då hade jag ett lååångt kapitel om marknadskommunikation att mala mig igenom. Ikväll är jag ledig men då är Henrik iväg på något som kallas 24-timmars uppdraget. Det innebär att han och tre andra blivande ingenjörer tävlar mot 3 andra lag om att vara bästa problemlösarna. Varje lag har fått vars ett uppdrag från ett företag som de ska lösa under 24 timmar. Alla lagen sitter i vars ett tält på Stor Torget mitt i Borås och tänker så det knakar. I sitt lilla vita tält lär han sitta hela natten så i morgon är han nog trött så då kan vi inte umgås. Men det gör ju inget för i morgon är det plugg hela kvällen för mig ändå! 

Det blir ju bättre sen när jag är snorrik och kan försörja min man, så han bara kan gå hemma hela dagarna och städa och laga mat. Då har vi kanske tid att umgås!

Håll nu tummarna för Henriks lag i några timmar till! För vinsten är en resa till New York!


Rapport avlägges...

Torsdag förmiddag och jag känner fortfarande av träningsvärken som jag skaffade mig i söndags, men tro nu för allt i världen inte att jag tränat. Nej, nej jag skulle kunna skriva att jag satt spaden i jorden, men det finns för f-n ingen jord i vår trädgård. Så jag grävde helt enkelt upp ett par ton sten. Överdrev kanske lite men det kändes som det i alla fall! Men vad var det jag gjorde egentligen då? Jo, jagg planterade Buxbommen! Va? Hörde jag ett litet ÄNTLIGEN? Har Gert Fylking börjat läsa min blogg eller är det bara mamma som blev chockad!
Jag har ju minst sagt fått höra några gånger:
Vart ska ni ha Buxbommen?
 Då har jag fått svara:
 Jag vet inte vi är inte överens!
 Så hade vi blivit överens om det i söndags då? Nja inte riktigt bara på ett si så där. Men jag grävde ner skiten ändå! När jag hade kommit halvvägs så rådfråga jag Henrik och då kunde han ju inget annat än att hålla med! Bilder kommer när jag fått Internet på den bärbara datorn.

I veckan har jag tagit fler beslut utan att rådfråga Henrik, vilket gjort att han svettats en hel del innan han set resultatet. Häromdagen sa jag exempelvis till honom att nu åker jag och köper gardiner till köket i lägenheten. Som alla vet har jag och Henrik inte riktigt samma smak alltid. Men sagt och gjort, jag åkte till Knalleland och KID som tydligen ska stänga så jag fick köpa en köksgardin för halva priset. Sen passade jag på att fynda lite blommor och billiga krukor när jag ändå var igång. Sen hängde jag upp gardinerna och pyntade fönstret tilll matte geniet kom hem. Så då kunde han ju inte heller göra något annat än att säga att det var fint. Men det blev fint!

Igår gjorde vi en runda på Knalleland tillsammans det blev ÖB, Rusta och Jysk som besöktes. Köpte lite tråkiga men nödvändiga saker så som tvättmedel, disktrasor, ja ni vet sånt. Men en sak måste jag säga de här Boråsarna är nog ett ordningsamt folk! För aldrig har jag sett en Jyskbutik med sådan ordning i den. Både jag och Henrik blev helt chockade. Jag är fortfarande förbluffad, hade alla Jysk butiker sett ut som den, hade man nog hanslat oftare där. 

Nu kom Matte Geniet hem på luchrast så jag måste skynda mig, ska med han till skolan och jag är inte riktigt i skick för det ännu. Så vidare jag inte vill att mitt nya smeknamn ska bli SVETTIS!

På återseende!


Lite tid och mycket att göra!

Det var ju ett tag sen jag skrev och det beror på att det är så mycket som ska hinnas med nuförtiden så när det är en ledig stund är bloggen inte prioriterad så högt på listan.

Men så här ligger det till för att göra en låååång historia betydligt kortare:

 Dagen innan Kreta fick Henrik det glädjande?!?! beskedet att han kom in på utbildningen i Borås vilket jag i och för sig hade varit ganska säker på hela tiden. Men i alla fall så föll det sig så illa att allt praktiska som behövdes fixas var tvungen att göras under veckorna vi var i Kreta men det löste sig tack vare Robban.

Veckorna på Kreta var fyllda med värme, sol och bad. Vi gjorde inte allt för många knop vilket jag uppskattar nu, för vi behöve verkligen vila upp oss. I alla fall jag! Kom hem en fredag morgon och landade i sängen på vid halv sju då hade vi inte sovit på 23 timmar. Så vad tror ni vi gjorde? Ja jo vi sov, och sov och sov. Så där försvann hela den dagen. Sen var det ju bara att packa under hela lördagen för sen på söndagen begav det sig till Borås.

Vad har vi än så länge lärt oss om Borås? Jo, när folk säger att det alltid regnar, så skojar dem inte! Det regnar, och regnar och regnar lite till. Sen har dem dessutom rondeller till en hel förbannelse. Efter två veckor nollning och boende i den minsta lilla stugan jag någonsin sett har Henrik fått nycklarna till lägenheten. Så denna helgen har spenderats på IKEA och nu tvättar jag medans min flitiga man räknar matte. Har hunnit fylla år också, det var väl egentligen inte så mycket med det. Ni som undrar när jag ska fira, jag vet inte när jag har tid. Och tid det är en britsvara.

Förutom allt detta så har jag en släng av dåligt samvete, för när sommaren kommer så tänker man alltid att nu ska jag träffa massa folk och umgås med mina älskade vänner som man inte har hunnit med under höst,vinter och vår. Men nu är hösten här igen och jag har inte hunnit det, extra dåligt samvete har jag för att jag inte hört av mig till fröken Ek. Om du läser detta Anna så lovar jag att jag ska bättra mig och hoppas att du vet att jag tänker på dig! En kompis jag lyckats prata med är Maggan och hon är lika go som vanligt. Hon ska läsa till mäklare så det blir ingen tomatodlare av henne inte!

Nu är tvättmaskinen färdig så jag ska återgå till mina sysslor. Henke har lovat att de helgerna jag kommer upp till Borås ska han boka tvättid så jag har något att göra när jag hälsar på! Han är charmig han!

Ha det bra!


RSS 2.0