När inte ens varm choklad hjälper..

Var på Rögle-Luleå ikväll, när jag kom hem drack jag två stora koppar varm choklad. Det hjälpte inte känner mig fortfarande nere. Rögle förlorade, nu vill jag inte prata mer om det.

I morgon är det den första dagen i december. Vet ni vad det betyder? Jag ska få öppna första luckan i min chokladkalender. För julkalender med choklad kan man aldrig bli för gammal för. Längtar!

Sov gott! På återseende!


Hockey och Tv-avgift!

Alltså jag gillar verkligen Radiotjänstens nya reklamknep för att få folk att betala TV-avgiften, det finns dels en tackfilm där man själv kan få tacka en hjälte som betalat sin TV-avgift på www.tackfilm.se men sen gör de även event som dessa flash mobs:

http://www.youtube.com/watch?v=RJ9rnskJVsk

http://www.youtube.com/watch?v=BO-7QVVJcr0&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=g35Mw2oBPTY&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=cUMgL7j-bnk&NR=1


Klicka och njut! Tydligen hade kören ställt upp gratis kul sätt att synas.

Och förresten, Ja, jag betalar min Tv-avgift!

Snart dags för hockey, ska se Rögle krossa Luleå med Robban!


När jag går upp går andra till sängs!

God förmiddag på er alla! Det hör väl till ovanligheterna att jag kallar kl. 10 som förmiddag men i morse ringde klockan vid fem. Det kan vara ett nytt personligt rekord för mig eftersom jag dessutom gick upp redan första gången alarmet ljöd. Jag är ju inte den mest morgonpigga individ på vår planet. Min älskade Henke hade somnat på soffan i natt och kom till sängs ungefär samtidigt som jag gick upp. Så han ska jag snart väcka och bjuda på de godaste tekakorna jag vet, tekakor från Contan här i byn.

Men varför gick jag då upp så tidigt i morse? Jo jag har varit på Frukostklubben som annordnas av Marknadsföreningen i Helsingborg, www.mih.m.se. Där fick jag förutom frukost lyssna på Stefan Engeseth som var otroligt duktig på att få åhörarnas intresse. Han pratade om en upp och ner vänd värld inom marknadsföringen. Att PR tappar och reklam ökar, hurvida jag håller med om att PR kommer dö ut är dock en annan diskussion. Det kommer inte finnas kvar i den formen som traditionell PR, men public relations kommer alltid finnas tror jag. Om än i en ny modernare tappning. Vi fick även ett smakprov av den julshow som kommer att gå på Sundspärlan, www.sundsparlan.se.   Musiken var si så där, men trollkarlen var otroligt komisk. Skrattade så jag fick kramp i magen! Sundspärlan som för övrigt hade fått en otrolig uppfräschning, ett riktigt ansiktslyft. Vilken byggnaden i och för sig behövde.

Annars så håller vi på att skriva ett projektarbete inom ämnet Hållbar handel och de utmaningar som då uppstår. Vi har valt att skriva om Sony Ericsson som i somras lanserade en nya mer miljövänlig kollektion av mobiltelefoner som kallas Green Heart, www.sonyericsson.com/greenheart. Hade jag känt till det innan jag byte mobil kanske jag hade bytt till dem i stället.

Det var allt för denna gång gott folk, på återseende!

 


Fångad av en stormvind...eller var det syndafloden?

Var det någon mer än jag som kände Carola vibbarna igår, för attans vad det blåste och regnade. Åker ju numera tåg till och från skolan. Nej det har inget med miljömedvetenhet att göra även om man börjar känna sig lite hjärntvättad. Läser en kurs som handlar om miljö och hållbarhandel just nu. Jag åker helt enkelt tåg för att det tar för lång tid att gå och är för jobbigt att cykla till Helsingborg. Henke har ju sin bil, den lilla taskmörten!

Men tillbaka till ämnet!

 När jag hoppade av tåget i går eftermmiddag var jag tvungen att göra lite ärende, hade fått ett paket som jag verkligen behövde hämta. Så sagt och gjort! Kunde knappt ta mig framåt så mycket det blåste och frös gjorde jag för jag var inte riktigt klädd för att syndafloden skulle störta ner över oss. Hade behövt gå och handla också men där gick gränsen. När jag väl kom hem så var jag minst sagt blöt, det var bara in i badrummet och hänga av kläderna. Det droppade bokstavligen från dem. På överkroppen var jag torr för jag hade min skidjacka på mig. Men på nedandelen, ja om vi säger så det såg ut som jag hade kissat på mig. Jag lovar det hade jag inte. Fast det är klart då hade det kanske värmt för en liten stund i alla fall. Så här såg jag i alla fall ut när jag väl kom hem:



Frös ju hela kvällen sen, så det var ju bara att krypa ner i soffan under ett täcke! Sen blev det inte mer vettigt gjort den dagen.

I dag var jag sen på det till skolan, så jag ska skynda mig ut, stoppar ner fötterna i skorna som fortfarande är dyngsura från igår. Panik! Testa med jympaskor men det såg heldumt ut till byxorna. Så det var bara att inse att jag måste byta om, och det innebar att jag inte hann med tåget. Funderade länge och väl om jag skulle ta tåget vid tio, så jag i alla fall bara missade halva föreläsningen. Tänkte efter hur givande de andra föreläsningarna har varit den senaste tiden och bestämmer mig för att nej jag skippar den helt. Så här sitter jag! Men jag ska tåget vid elva för att hinna äta lunch med Charlotte innan jag ska gå på en obligatorsik föreläsning.

Men jag får nog ta ett mellanmål nu för magen kurrar så högt att jag behöver öronproppar!

På återseende!


Min man är den bästa...

Sitter vid datan och känner mig stressad för jag snart måste gå till tåget. Då tittar jag med mina hundögon på min älskade sambo och frågar om han vill ha bilen idag. Han tittar lite snett på mig men säger att jag får låna den. Tjohooo!! Jag är nog den lataste jag känner! Haha, men ändå. Denna godhet som Henkan visar medförde att jag hann skriva ett lite inlägg på min blogg. Det är väl uppskattat eller?

Fast så där mycket att säga har jag inte i dag. Tänkte mest lägga upp lite bilder på mitt pyssel från i måndags tror jag det var.

Verktygen som behövdes. Mossa, kransar av halm, limpistol, kastanjer, ståltråd och tång.



Jag klädde båda kransarna med mossa som jag virade fast med grön ståltråd. Jag snurra den så hårt som möjligt fall i fall mossan krymper lite.


Den lilla kransen klädde jag med kastanjer. Sen var tanken att den skulle hängas upp precis som en dörrkrans. Vad jag inte tänkte på var att kastanjerna blev väldigt tunga. Fast att limmet var bra så höll inte mossan riktigt för tyngden. Men som den problemlösare jag är så löste jag det fort.


Så fint va! Lite orginellt om jag får säga det själv. Det är ju min blogg så det får jag ju!



Den stora kransen tyckte jag var ganska fin som den var, med bara mossa men lite tråkig. Så jag begav mig ner i hobbyrummet och hittade detta glittriga bandet. Den som spar han har. Ni vet jag sparar ju på allt! Sen lite kastanjer på det, så blev jag nöjd!


Men som vanligt går allt inte helt smidigt, en liten arbetsskada hör ju nästan till. Det är ju trots allt mig vi pratar om!

Lite blod från fingert bara!

Nu får jag ta mig i kragen, pussa på min man och sätta fart!

På återseende!


Snor, guld och lite mer snor

Har snorat nu i snart en hel evighet känns det som. Men snart måste det väl ändå vara nog. Ledig från skolan i dag, tänker inte göra allt för mycket. Bara ta det lugnt och dricka massa te. Henke är hemma han ska ju till sjukhuset i morgon. Men han ligger mest i sängen och mår lite si så där av alla mediciner och medel han ska trycka i sig under dagen.

Snart ska jag dra tummen ur och åka till Bauhaus och sen ta en sväng i skogen för i kväll ska det pysslas! Förresten Moster jag hade ju tänkt att överlämna ditt pris i fredags. Jag har ju haft svårt att få tummen ur i det läget med. Men du vann tävlingen för en hel evighets sen. Du var bara 3 kr fel i din gissning. Egentligen var det ju en undersökning av släktens konsumtionsvanor och du vann. Troligtviss är du den som handlar mest! Fast din snåle man handlar väl ingenting så det jämnar ju ut sig. Fick ju tryckt på fötterna i fredags också, trodde jag skulle bli hel däckad i lördags men så blev inte fallet.

Rensade ju ur min garderob häromdagen och i dag slängde jag kläderna i en sådan där insamling. Så idag har jag ett rent samvete och har hjälpt barnen i Afrika genom Svenska humanitär organisationen eller vad den nu hette. Hoppas att pengar, kläder eller bidrag kommer fram till de som verkligen behöver dem och inte stannar på vägen. De skänkta kläderna motsvarar 2 vanliga plastpåsar i mängd och där fanns bland annat min älskade Australien kjol med guldspets. Alltså vissa klädesplagg är bara så svåra att kasta fast att man inte använder dem. Den kjolen blev jag blixtförälskad i direkt. Verkligen kärlek vid första ögonkastet men jag har aldrig riktigt lyckats matcha den med andra kläder eller hittat tillfälle att ha den på mig. Henke firar nog att jag kastat den, men jag saknar den redan!


Ahh den var ju så fin. Hoppas någon annan får mycket glädje av den!

På återseende gott folk!


Mitt i mitt kaos!

Nu är man hemflyttad igen och inatt sovs första natten isär som officiella särbos. Inget kul!

Idag bestämde jag mig för att börja packa upp alla min kläder som jag haft med mig i Borås. Men så tänkte jag slå två flugor i en smäll att städa och rymma ur min garderob samtidigt. Så just nu är det totalt kaos, hade någon kommit och hälsat på nu hade det inte trott mig när jag sa att jag håller på att städa. Men det är just så jag städar. Framkallar full kaos för sen sakta men säkert bena mig igenom kaoset och resultatet blir alltid bra. Tar bara lite längre tid med min teknik. Men jag gör allt på mitt eget sätt. Fast snart får jag ta paus i röjandet måste äta och handla lite. Sen är det ju tv kl 20! Den nya serien om Ullared börjar idag. Före sommaren hade vi Boris VD på Gekås som gästföreläsare och då skulle de precis börja filma så man är allt lite nyfiken. Passa på nu när jag har tv, har ju bara det i en månad till. Vi har valt att säga upp abonnemanget på Tv, bredband och telefoni. Haha ska bli bohem sen och bo i ett tält i parken med mina kameler.

Längtar redan till onsdag eller torsdag, då kommer Henrik hem igen!

Nej nu är det åter till mitt underbara kaos. Och förresten visst var där mycket skit i garderoben, men hittade inga lik alltid något. Då finns det troligtviss inga hundar begravna i trädgården heller ;)

På återseende!


RSS 2.0