Ska det va så ska det va!

När jag väl får tummen ur så går det fort, ringde körskolor idag för att se hur det såg ut med tider för övningskörning. Den jag vill köra på,Lantz Trafikskola, tar inte emot elever fören de har ett godkännt teoriprov. Så jag har bokat uppskrivning!

Jag kan, jag kan, jag kan!

När jag var mycket mindre än vad jag är nu, i ålder men även på bredden så cyklade jag varv efter varv efter varv på tennisplanen hemma i Söndraby. Samtidigt skrek jag Jag kan, Jag kan. Jag skrek till och med så mycket att grannfrun Aina  kom ut för att titta på vad det var jag faktiskt kunde. Jag kunde ju cykla!

Efter det har jag lärt mig att manövrera ytterliggare ett fordon, nämligen ett med fyra hjul, bilen. Men i fredags var det dags att gå tillbaka till bara två hjul. Tilläggas bör innan texten fortsätter att jag aldrig ens kört moped, så det var med en hel del fjärilar i magen jag satte mig på min Yamaha. Visst jag har testat den en gång innan, förra sommaren precis när vi köpt den men då gick det lite si så där.

Men först skulle ju åbäket starta, det gjorde den inte i torsdags, men efter att batterier laddats över natten gick den sedan som en klocka. Ja, eller så bra man kan förtvänta sig en 25-årig motorcykel att gå. Henke fick äran att få igång den och visst ser han lite sugen ut, min är ju silvrig. Mycket snyggare än hans blåa!



Efter ett par rundor fram och tillbaka på gatan hemma vid Robban och Anita föreslog Robert att vi skulle bege oss ut i den riktiga trafiken. Det var med viss spänningen jag rullade fram till korsningen för första gången.



Men med stöd från Robert och Henrik på Robbans fåtöljmotorcykel, kändes det riktigt roligt och pirrigt. Jag blev stundtals så upprymd att Robert började tuta, jag hade kört lite väl högt över hastighetsbegrännsningen. Men nu vet jag att jag i fortsättningen ska hålla 50 inte 70 på industriområdet både när jag kör på två och fyra hjul.



Efter att ha gjort Åstorps gator betydligt osäkrare för ett tag begav vi oss tillbaka och utan större fadäser parkerade vi åter igen på Muraregatan. Det blev inga glada Jag kan, Jag kan rop, men tydligen hade Robban och Anitas granne kommit förbi två gånger och vinkat. Men det hade jag missat totalt, hade fullt upp att komma ihåg vilken växel jag hade i.

Annars så har helgen varit mindre händelserik, jobbat i Åstorp i lördags och Bjuv under söndagen, när alla andra myst i det somriga vädret. Henrik var uppe hos sin farmor och hade det trevligt när de firade hennes 80-års dag. Han både badade och gled runt på åkgräsklipparen.

Ha det bra!

Midsommar avklarad!

Klockan är för att vara exakt 0206 den 20 juni 2009 och det är lite svårt med stavningen, midsommar är precis avklarat och Calle och Johanna har precis åkt hem. Mycket mat en hel del och dricka samt ett sjukt trevligt sällskap har medfört en väldigt lyckad kväll trots vädret med mycket regn i luften och på marken.

Bilder kanske kommer sen. Hoppas ni har haft det lika bra som jag!

Puss kram  säger Tanja, Henke säger Glad Midsommar!

Hela helgens turer!

I helgen har vi varit på tur! Först firades nationaldagen tillsammans med 62 st motorcyklar, det var häftigt ska ni veta. Cyklar av alla slag och när vi kom på rad var det jäkligt coolt. Ledet blev ju minst sagt ganska långt!

På vägen in till Helsingborg blev jag och Henrik fotade, ja vi blev omkörda av Ken på motorvägen, och det resulterade i detta kortet.




Några av cyklarna innan avfärd.

Det var ett företag som heter Hyrman som tydligen har detta som tradition att en gång om året bjuda in kunder och liknande för en mc tur. Så körde vi massa mysiga småvägar upp till Simlångsdalen tror jag det hette där folk från firman stod och hade grillat så maten var klar när vi kom fram. Mycket trevligt!


Fikapaus på vägen.

Det var ju inte så jättemånga man kände men från Henkes jobb var Nicke, Robban och Henke med med sig hade de släpat mig och Anita. Dessutom var vår snickarlivlina Mattias och hans Anette med.

Efter ett antal timmar och trettiomil på snikrkliga landsvägar kan jag ju erkänna att man var inte helt hundra i kroppen. Rumpan mådde efter omständigheterna helt ok, men nacke och rygg, säger bara aj!

Söndagen fick därför spenderas lite lugnare på trädgårdsrundan. Snacka om att jag och henke sänkte medelåldern där rejält! På första stället vi besökte var det pensionärer så lång ögat kunde nå i princip och några var ju inte i så där strålande skick. Jag lovar hade de blåst minsta lilla hade de skrangliga gubbar och tanterna blåst omkull.

Nedan följer ett smakprov på allt det fina vi såg.


En mysig sittplats i den endra trädgården ffrån Åstorp som deltog i trädgårdsrundan.



På landet utanför Ängelholm i Tånga trakten finns denna jättefina klätterbuske som kallades Kamelontbuske, gröna och rosa blad ingen vanlig kombination kan jag tänka mig.

Det var inte bara blommor i trädgårdarna det fanns massor av fågelbad och olika dekorativa inslag, två som jag fastnade för var en liten apa och en tjock tant.


 Apan återfanns med massa annat fint i Lotties trädgård en trädgård som har öppet alla helger fram till september om man är sugen på att åka dit.

Den tjocka tanten fanns i oändligt många variationer några som skulpturer i rabatter några hängde i en gunga från träd. De var hur fina som helst men inget för en stydents plånbok tyvärr!

Efter massa skön natur var det dags för salsakurs på kvällen, känner att vi börjar få grepp om stegen nu. Men det där med att hitta takten, vet i katten om jag klarar det någonsin!

Ha det bra


RSS 2.0