Min mamma påstår sig vara mänsklig...

Min mamma bloggar som känt och i sitt senaste inlägg diskuterar hon manligt/kvinnligt eller bara mänskligt. Jag måste säga det min mamma är en sån fin och förstående mor, fast att hon är en ko. Oj nej upps det var ju ett citat från Tjuren Ferdinand, fast det passade ganska bra här med eller? Det jag vill komma till var i alla fall att jag tyckte hon hade en poäng med sitt inlägg så läs det vet jag: http://dododa.bloggagratis.se/2010/01/27/2462343-kvinnligt-manligt-manskligt/

Annars så händer inte så mycket. Men sen senast har jag hunnit exprimentera med matlagningen. Passar på när Henke inte är hemma han är inte helt överförtjust i att jag testar lite helvilt. Han brukar fråga vad det är för fel på kokboken? Men i alla fall, jag testa något som jag aldrig gjort för jag hade bestämt mig för att steka bacon och ha mos till det. Men eftersom jag har massa morötter som jag måste äta upp så kokade jag upp både potatis och morötter och gjorde en blandad mos. Riktigt gott tyckte jagoch dessutom kändes det väldigt husmanskost! Sen finns det ju alltid dem som tvekar på mina kok kunskaper men till er säger jag bara. Då vet jag att jag aldrig ska bjuda er på middag i a f!!

Ha det bra och på återseende gott folk!


Många bollar i luften!

Snacka om att jag bollar, nu menar jag inte den danska tolkningen! Idag är en sådan dag när allt ska hända, för att man som vanligt slarvat när man faktiskt har haft tid. Idag ska jag städa hela huset. Henke kommer hem i morgon!! Jippi! Sen ska jag förbereda ett case vi ska diskutera på fredag i skolan. På fredag ska jag även träffa min mentor från Kraftaktörerna så jag ska förbereda en handlingsplan inför det också. Sen måste jag städa insidan av bilen för den ska jag låna ut till Robban ikväll. Deras ena bil ska på service så att den är i super bra skick när vi ska åka på skidsemester. Längtar! Packningen inför resan får nog vänta till i morgon, jag menar man är ju ingen super människa. I morgon kväll ska jag jobba men sen ska jag vara ledig ett tag. Det känns som om jag behöver det nu faktiskt.

Så nu ska jag skriva en att göra lista så jag kan checka av sen vad som blivit gjort. Ni vet mitt minne är ju enormt bra men skrämmande kort! Att skriva på bloggen fanns inte med i planen, men det var ju så länge sedan!

På återseende, gott folk! 


Idag gäller det...

För er som inte jobbar er timme för Haiti ännu så kan ni göra det idag mellan 14-15, som ni redan vet så gjorde jag min timme i tisdags. 100 kr skänkte jag. Visst kan livet vara lite knapert som student. Men det finns folk som behöver den hundringen betydligt mer än jag!



Nu är det stenhårt plugg som gäller för mig. Har slarvat hela veckan vilket tyvärr straffar sig nu. Har inlämning på ett case i morgon som jag inte ens börjat på. Fy på mig!


En timme....

Läkare utan gränser har tillsammans med Aftonbladet startat en insamling för det jordbävningsdrabbade Haiti. Insamlingen går ut på att man på torsdag mellan 14-15 tar en timme och arbetar för Haiti. De pengarna man tjänat in på den timmen skänker man sen till kampanjen. Jag är ju ledig på torsdag så jag bestämde mig för att skänka en timme av min arbetstid i kväll i stället. Eftersom jag dessutom får tillägg för obekväm arbetstid i kväll så bestämde jag mig för att skänka 100 kr. Sagt och gjort!

Vill ni skänka pengar till kampanjen kan ni göra det genom att sätta in pengar på plusgiro 90 06 03-2 eller bankgiro 900-6032, märk insättningen med "timme". Märker ni inte insättningen med timme så blir bidraget inte till kampanjen. Vill du läsa mer så klicka dig in på följande länk; http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6450835.ab

Annars så har jag tryckt i mig vitaminer för i går kväll var jag så trött men kunde inte somna för jag frös så in i katten. Sen när jag vakna i morse så var jag helt tjock i halsen och snuvig. Men efter en gigantisk fruktsallad och C-vitaminbrus så känns det bättre.

Nu ska jag göra lite nytta innan det blir jobb ikväll. Skulle egentligen studerat idag men när jag kände mig så krasslig i morse bestämde jag mig för att bara vara hemma och vila upp mig under dagen i stället.

På återseende!


Vi är inte rädda för kylan..

Det är kul det här med ett nytt år. Det blir så många tillfällen att säga att man gjort något för första gången detta året.

Sista grillningen för förra året blev på nyårsafton och första grillningen för år 2010 blev i går kväll. Ville äta något gott eftersom Henke åker tillbaka till Borås idag. Så jag hade med mig fläskytterfile, tror det hette så, som jag köpt på jobb. Så det var ju bara för Henke att trotsa den bitande kylan och sätta igång grillen. Medan han stod ute och frös stod jag i köksfönstret med ficklampan riktad så han såg vad han gjorde. Det kallar jag teamwork! Gott som fasiken blev det dessutom! 

Idag blir det städning för hela slanten för nästa vecka kommer jag bara ha tid med att äta, sova, gå i skola och jobba. Schemat för nästa vecka är verkligen fullproppat, så hör ni inte något från mig så är det av den enkla anledningen att jag inte har någon tid över.

Ha det bra och på återseende, gott folk!


Årets första...

Idag fyller mamma år, Grattis! Tyvärr är ju pappa, även kallad Klene Sten, sjuk så det blir inget kalas. Så hur ska man då fira henne? Jo jag och Henke tänker inom en väldigt kort framtid, det vill säga några minuter inta årets första semla. En sak kan jag dessutom lova, de må vara årets första men med alla sannolikhet inte årets sista. För semlor, de är riktigt gott!! Den som inte tycker om semlor den är nog lite gulligullan kokoko! Så går det när man inte bjuder på kalas då äter folk semlor utan en!!

På återseende!


Det kan nog bli kallt inatt...

Helgen har varit mysig, i fredags var vi på teater och såg Snövit och sju miffon, så där kände vi oss som hemma.

 Lördagen slappade vi hela förmiddagen, åkte sen en runda till Klippan för att titta på innebandy. det var nog första och sista gången jag lyckades övertala Henke till det. Han var inte imponerad! Efter det fick pappa äran att bjuda på kaffe och efter viss övertalning lyckades Henrik få med sig en Kebab pizza med mild sås från 21:an med sig hem. Henrik gillar verkligen 21:ans milda sås. Idag har vi städat och jag har pluggat lite.

 Orsaken till jag sitter vaken just nu är att vi har lite problem med elen. Vi får ingen el in på en fas och den går till värmepumpen men jouren ringde nyss och hörde om vi klara oss till i morgon med tanke på vad klockan är och så. Så länge jag har varmvatten när jag ska duscha i morgon så är jag glad! Så jag återkommer i morgon!


Till nästa nivå..

Nu har jag enligt de proffessionella paketinslagarna (ja det finns tydligen sådana) tagit min paketinslagning till nästa nivå. Enligt Annica Thorberg,Sveriges enda professionella presentinslagare så räknas den inslagningen jag gjort idag som avancerad. Det ni, det tyckte jag de andra saker också varit men ack nej det var bara medel svårighetsgrad. Vad är det då jag har slagit in? Jo en vinflask. Jag blev helnöjd med resultatet och nej det är vekligen inte så avancerat som det ser ut. Enda dumma är att det inte finns någon botten så det måste man ju tänka på så man inte tappar flaskan på tårna. Då blir det minst sagt Aj aj!



Idag har jag varit uppe i ottan. Har varit med Henrik på sjukhuset, han skulle röntgas igen och en hel evighet tog det. Så får vi hoppas och hålla tummarna att de är nöjda med resultatet denna gången. Nu ska jag vila sen fixa till mig. Ska till Calle och Johanna ikväll. Så då får jag ta en dusch vill inte lukta usch.

I morgon är det kalas, Kristian fyller år och sen är det plugg, plugg, plugg. På fredag ska ett skolarbete lämnas in och det ska vara högsta betyg så klart.

På återseende!


Paketerat!

Blir ett snabbt inlägg ska snart göra vid mig och åka på kalas hos moster. Ville bara skryta lite och visa varför det är kul, bra, intressant och nyttigt att ha många olika presentpapper. Så här kan det gå då:



Hoppas Moster blir glad för paketen!


RSS 2.0