Hantverkarglädje

Hur vidare min hantverkare är glad det vet jag inte han sover gott för tillfället men jag är glad över min hantverkare i alla fall. Inte bara det att Henkan är snygg i sina jobbekläder han är faktiskt händig också, duktig pojk! Han kan nog faktiskt det mesta okej att allt inte blir perfekt men fullt godkännt lyckas han med. Han har snart lagt hela golvet i tvättstugan självklart har jag assisterat han så mycket jag kunnat men det är ju han som fått göra det svåra. Det jag är mest imponerade över är att vi trots klinkerläggning lyckats behålla husefriden, det var jag lite orolig över. Ni får ett litet smakprov på hur golvet ser ut. Billigt var det också 95 kr kvadrametern, för det priset hade nästan kunnat få se ut hur som helst.
nu börjar det ta sig i tvättstugan golvet på plats

Igår kväll hade vi finbesök, Dan och Johanna. Vi åt lite och spela lite Så det kan låta. Trodde jag och Henkan skulle få storstryk när vi mötte en musikalartist och en kulturvetare men det blev 1-1. Första rundan tog jag och Henrik en relativ lätt seger troligtvis mörkade Dan och Johanna formen för andra rundan sopa de mattan med oss. Vi får ju passa på att umgås med Dan-Åke nu, snart lämnar han musikallivet och Växjö för attpröva lyckan i drömmarnas land, Amerika. Den tredje januari åker han till Chicago för att studera. Från musikalen Chicago till staden Chicago!

Dagen kommer tillbringas i källaren och på Ikea om jag lyckas väcka björnen som sover! Vi ska åka ut till Ikea och kolla på lite skåp och liknande till tvättstugan.

Avslutningvis får jag väl ta upp veckans favoriter:
Klart överst på listan som för det mesta är Henrik
Strax bakom återfinns det lite ovanliga valet, upppfinningen Snörslå, vilken simpel men otroligt effektiv uppfinning.

Ha det bra!

Snart jul men först lite renovering

Snart är julafton här, inte många dagar kvar nu! Granen är klädd och klapparna är klara så nu är det bara att vänta. I torsdags hade Henke och jag julmys. Bakade pepparkakor och klädde granen. Det där med pepparkakor alltså, hade helt glömt bort hur kletig degen var och hur knepigt det var att få pepparkakorna att hålla när man skulle få över dem på plåten. Något som jag däremot kom ihåg var att pepparkaksdeg är mums mums, och visst var det dundergott. Resultatet av bakandet däremot blev lite sisådär. Pepparkaks kamelerna, enda formen vi hade, saknade väldigt ofta benen och mitt i dräddningen fick vi besök så en hel del kameler blev lite väl bruna om vi uttrycker det så. Med andra ord jag brände de flesta, men nu har jag i a f testat på det.



Granen blev hur fin som helst, första riktigt egna granen och vilken gran. Jag var som ett litet barn och bara mös hela kvällen så nöjd jag var. Granen går i rött och guld och vaktas av vår julgris och vår hustomte.



I skrivande stund bilar min bästaste hantverkare upp golvet i tvättstugan, inte allt golv utan bara runt brunnen som vi måste byta. Idag tar vi alltså tag i det här med renoveringen igen efter att ha tagit en lite längre paus från det. Känns kul man har hunnit bli lite sugen på att fixa igen, men det var en välbehövlig paus från fixandet. Tror både jag och Henke känner så. Nu ska jag sluta skriva och hjälpa han. Bilden visar vår tvättstuga i dagsläget, så får vi se sen hur slutresultatet blir!



Vi hörs efter jul så God Jul på er alla!

Byt namn på barnen illa kvickt!

I bland blir man ju bara mörkrädd, en familj i USA är upprörda över att ett bageri vägrade skriva Grattis Adolf Hitler på tårtan till deras treåriga son som de döpt just till Adolf Hitler. Pappan i familjen berättar i ett reportage på aftonbladets hemsida att han tycker att folk klamrar sig fast vid det förflutna och borde blicka framåt i stället. Han kan inte alls förstå varför folk skulle ta illa vid sig av att de döpt sin son till Adolf Hitler. Nej men grattis detta måste ju vara världens dummaste föräldrar, han hävdar dessutom att han inte har rasistiska åsikter. På fullaste allvar jag tycker synd om barnen i den familjen deras uppväxt har ju minst sagt försvårats av deras föräldrars idioti! Pappan funderar nu på att flytta bort från USA eftersom det inte är så fritt som man utger sig för att vara, allt detta för att en bagare inte vill skriva Grattis Adolf Hitler på en tårta. Pappan funderar på att flytta till Tyskland, förväntar han sig att bli välkomnad där med öppna armar eller. Vem har dessutom godkännt detta namn vilka pucko till myndigheter!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4021632.ab

Jaja nog tjatat om det nu ska jag städa städa städa som in i bomben så jag o Henkan kan ha julmys ikväll och förhoppningsvis köpa julgran och klä den!

Puss kram

Inget tomteland i år!

Att ha tomteland det tycker jag hör julen till. När jag bodde i Klippan hade vi en gammal kista med slitna tegelstenar i som vi gjorde tomteland något år. Det är nog det bästa tomtelandet jag varit med och gjort. Men i år blir det tyvärr inget tomteland. Och det är tomtenissarnas fel. De var så sugna på gröt efter ett helt års väntan att de alla trilla ner i grytan. Så nu får de sitta där och skämmas. Så kan det gå när man är för het på gröten!



Så i år blir det ett lite annorlunda tomteland, det blir tomtegröt bokstavligen talat. Hoppas ni gillar det. Jag tyckte det var en kul ide i alla fall. Som ni nog förstår har jag julpyntat idag tyckte det började bli dags nu inte långt kvar till julafton ju. Fixade Henkes julklapp idag har haft lite svårt att komma på vad han skulle få men när jag såg detta kändes det klockrent. Nu gäller det bara att hitta på ett bra rim!

På återseende!

Jordbävning!

Oj oj oj här händer det grejer! Jordbävning i Skåne, själv märkte jag inget men det är klart sådana brakare som läggs av i vårt sovrum så är vi ju vana vid att det skakar lite. Haha!! Snacka om att det blev en snackis i skolan!

På aftonbladets hemsida hittar man detta reportage on händelsen som ska det största skalvet på hundra år! Tycker det är riktigt facinierande. Gillar dessutom damen som först trodde att det var katten som kräkte i sängen!

För att se reportaget tryck på länken http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4005674.ab

Annars är jag mest trött fattar inte varför, la mig i bra tid i går men höll ändå på att slumra till i skolan idag. Inte bra. Julkorten har hamnat på lådan. Haha alltid i god tid. Har jag glömt någon så sorry!!

Ha det bra!

schnee am Industristrasse


Jag är inte den som är så där stormförtjust i snö men jag får motvilligt erkänna att det var ganska mysigt att vakna upp i morse med massa vit snö som dekorerar träd och buskar.

Hur vår ljung på trappen känner sig kan jag inte svara på om jag hade varit den hade jag kännt mig ganska insnöad!

Nu måste jag sätta fart ska till skolan och jag kommer ju få skrapa bilen. Jippi!!! Obs ironi!

Puss kram

länge sedan senast..

Det var ett tag sen nu och det beror på två s och ett a. Skola, snor och arbete. Har haft tenta som jag med nöd och nöpe klara. Den tog så hårt på mig så sen blev jag sängliggande i femdagar. Blev frisk lagom i tid för att vara med och förbereda nya butiken i Ängelholm. Skulle jobbat heltid denna veckan som tur var blev jag ledig idag och igår. Vilket jag behövde kroppen är mör och fortfarande inte helt pigg efter förkylningen.

Precis när jag börjde känna mig bättre blev henkan sjuk och har legat deäckad ett par dagar men även han börjar piggna på sig. Han har börjat spela World of Marcraft igen (för er som inte vet ett dataspel, det som Fille spelar hela tiden). I alla fall så nu har han inte tid för mig längre. Jag fick dock vara med och hjälpa han välja namn på sin gubbe. Jag var inte helt glad i det första förslaget "I Hate My Girlfriend" (översättning jag hatar min flickvän) som tur var så var det namnet för långt. Så hans monster heter sylerdeamon, låter väl mycket skräckinjagande.

Annars så slogs den första julklappen in igår kämpade i en timme med åbäket. Det var ju för stort så pappret inte räckte runt så eftersom jag blev tvungen att skarva så blev det lite jobbigt för tålamodet.

Nu funderar jag på att väcka sjusovaren Nilsson och sen slå in Alvas julklappar, har svårt att tro att hon bryr sig om hennen paket är inslaget eller inte. Man har nog inte så stort hum om vad jul ens är när man inte ens har fyllt ett.

Ha det bra

RSS 2.0